

Gennemstrømnings vandvarmeren kan opvarme vandet til ca.50°C.
Når opskriften angiver mindre end 25kg. af en malttype afvejes malten.


Malten skal valses inden den kommer i mæskegryden. Vi har en rigtig god 3-valset Monster Mill.


Det er vigtigt at malten ikke bliver for fint valset. Skallerne skal bare knækkes så indholdet bliver tilgængeligt og kan opløses. Den valsede malt hældes i mæskegryden og omrøres imens så det ikke klumper sig sammen.
Efter mæskeperioden på 1½ time pumpes væsken til urtgryden og koges. Humle tilsættes med det samme, det er den humle som giver øllet den bitterhed som er ønsket. 10-15 minutter før urten er kogt færdig tilsættes den humle som skal give øllet aroma.



Vi har 2 rustfri kurve hvor humlen hældes i. Disse fjernes når urten er færdig med at koge.



Urten røres kraftig om for at få proteinerne til at samle sig midt i gryden.
Den kogte urt skal nu pumpes over til gæringstanken. Vi anvender en rustfri pladekøler til at køle urten ned til 18°C mens det pumpes over.



Mens urten koger rengøres og steriliseres gæringstanken.

Tanken er på 380 liter.

Når al urten er pumpet over tilsættes den forberedte gær. Vi har lavet en portion gær som har opformeret sig i 3 døgn.

Så er der brygget 260 liter Sierra Nevada Red Ale, med masser af humle.